Atmosfera u derbijima s Rijekom uvijek vrhunska

Dalibor Pauletić igrao je u tri derbija s Rijekom (arhiva)
Dalibor Pauletić igrao je u tri derbija s Rijekom (arhiva)

Nedjeljni prvoligaški nogometni derbi Istre 1961 i Rijeke bit će tek jedna u nizu epizoda borbe za prestiž u regiji. U Hrvatskoj je najveći derbi onaj između Dinama i Hajduka, vidjelo se u srijedu na Poljudu i zašto, Riječani se posebno "pale" na Jadranski derbi između njih i Hajduka, a u Puli je praznik nogometa ogled s prvim prvoligaškim susjedom, Riječanima.

Nekad je derbi susrete s Riječanima igrala Istra, ali zadnjih godina pulski nogomet prezentira Istra 1961, sljedbenik nekadašnjeg Uljanika. Od ulaska u Prvu HNL u sezoni 2004./05., uz stanku tijekom dviju drugoligaških sezona (2007./08. i 2008./09.), Puljani su Riječane ugostili u šest navrata te zabilježili dvije pobjede, tri remija i poraz.

Jedan od bivših igrača "zeleno-žutih" koji je imao čast da u tri derbija istrči s kapetanskom vrpcom oko ruke bio je Dalibor Pauletić, koji je "kopačke o klin" objesio nakon sezone 2010./11.

- Nažalost, baš te proljetne polusezone nismo igrali pred našim navijačima s Rijekom na "Drosini", jer je ta utakmica odigrana u jesenskoj polusezoni na Verudi. Šteta, jer je na Verudi moglo stati dvije i pol do maksimalno tri tisuće gledatelja, pa se za derbi s Rijekom uvijek "tražila karta više".

Zajedničko svim pulsko-riječkim susretima bila je…

- Atmosfera, vrhunska atmosfera koja je uvijek pratila derbije. To su uvijek bile utakmice posebno naboja, pogotovo za nas u Puli. Riječani možda manje osjećaju taj naboj, ali nama je uvijek bio poseban doživljaj igrati protiv njih. Sad se to posebno vidi otkad je klub preselio na "Drosinu".

Derbije s Rijekom gleda četiri, pet, možda i više tisuća gledatelja. Vjerujem da će i ovom prilikom biti tako, da će i u nedjelju biti dobro ispunjen stadion. Uostalom, sad je ovaj derbi dobio i dodatnu draž otkad su u klubove uložili Ščeglov i Volpi donijevši financijsku sigurnost, kaže Pauletić. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter