Atmosfera Dalekog istoka na Marleri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na Marleri je u petak sniman promotivni spot koji ce poslužiti kao najava za Etnofilm festival koji ce se od 8. do 11. travnja održati u Rovinju.

U spotu se pojavljuje pulski fotograf Hassan Abdelghani, dok režiju potpisuje Ivan Dobran. Ideja je bila docarati atmosferu Dalekog istoga. Za glazbu je bio zadužen Neven Radakovic, a fotograf na setu je Dejan Štifanic. Najavni spot prikazivat ce se uoci festivala na Hrvatskoj televiziji.

Ovaj festival organizira Etnografski muzej Istre, a ove godine je u konkurenciji cak 18 filmova. Nagradna skulptura mladog rovinjskog umjetnika Nedima Brakovica bit ce dodijeljena najboljima u kategorijama: najbolji film televizijske produkcije, najbolji film ciji je autor/savjetnik na filmu etnolog/antropolog, najbolji film kojega autor/savjetnik nije etnolog/antropolog te najbolji studentski film.

Uz filmove u konkurenciji te retro program održat ce se i radionica filmske montaže pod voditeljstvom Ivana Dobrana, na kojoj ce sudjelovati polaznici iz Hrvatske, Srbije i Slovenije. Finalni radovi bit ce predstavljeni u sklopu festivala.

Etnofilm je jedini festival u Hrvatskoj koji uz promociju etnografskog filma posebnu pažnju posvecuje i edukaciji. Njegov cilj ujedno je okupljanje struke, ali i populariziranje etnologije, etnološkog filma i ostalih polja koja se bave proucavanjem i dokumentacijom kulture.

Sve projekcije i predavanja u sklopu Etnofilm festivala su besplatni, a održat ce se u Multimedijalnom centru u Rovinju. Najbolji filmovi ce se tjedan dana nakon festivala prikazati u Zagrebu.


Podijeli: Facebook Twiter