Atma Mundi ensemble predstavio novi CD

Atma Mundi Ensemble u rovinjskom Multimedijalnom centru  (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)
Atma Mundi Ensemble u rovinjskom Multimedijalnom centru (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)

Sklapanjem očiju i prepuštanjem glazbi na koncertu Atma Mundi Ensemblea, održanom u sklopu Rovinj Spring Jazza, slušatelj je mogao lako otploviti u neke druge, manje poznate i egzotične predjele svijeta. Naravno, na tom zamišljenom putu, svijet i njegovi različiti predjeli "slikani" su različitim i karakterističnim zvucima, od glazbe Dalekog istoka i Afrike pa sve do hrvatske tradicionalne glazbe i istarske ljestvice.

Album "The road to Skitacha" novi je album Atma Mundi Enseblea, kojeg uz bend leadera i kompozitora Zorana Majstorovića, gitarista i svirača ouda, saza i ukulelea, čine i Mirko Cisilino, truba, Simone Serafini, kontrabas i Borko Rupena, bubnjevi i udaraljke. Album koji se sastoji od devet originalnih skladbi, sniman je u studijima u Veroni i Gorici i inspiriran glazbom iz čitavog svijeta.  Uz članove ansambla na albumu su gostovali i cijenjeni umjetnici, poput Matije Dedića, ali i Arsena kojemu je upravo snimanje na ovom albumu, na žalost, bilo i jedno od posljednjih. Gost je bio i talijanski saksofonist i klarinetist Francesco Bearzatti, koji je po izboru pariške L'academie du Jazz de France, proglašen najboljim europskim jazz glazbenikom 2011. godine.

Jednom riječju, Atma Mundi Ensemble zamišljen je prvenstveno, kao kontinuirana suradnja hrvatskih i talijanskih glazbenika koji svojim bogatim instrumentarijem putuju kroz svjetsku glazbu i to putovanje dočaravaju slušateljima. I uistinu, svojom su atraktivnom, profesionalnom i nadahnutom interpretacijom članovi ansambla na sat, dva osigurali publici da osluhne bilo i ritam svijeta kroz jedan od najčarobnijih načina- glazbu.

Također, nije naodmet ponovno spomenuti da svjetska glazba kao i tri, ovogodišnja i odlična koncerta Rovinj Spring Jazza predstavljaju rezultat umješnosti organizatora, u ovom slučaju Pučkog otvorenog učilišta Grada Rovinja. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter