Atletska utrka i dnevni vatromet na medulinskoj rivi

Na medulinskoj rivi vatromet će biti po danu (N. LAZAREVIĆ)
Na medulinskoj rivi vatromet će biti po danu (N. LAZAREVIĆ)

Atletska utrka u Medulinu na pet kilometara održat će se ujutro na Staru godinu sa startom i ciljem na medulinskoj rivi. Uz glavnu trku bit će organizirane i dječje utrke u tri kategorije, a najzanimljiviji moment ove sportske manifestacije Atletskog kluba Medulin je što nema startnine za sudionike. Prijave za zadnju utrku ove kalendarske godine bit će otvorene na dan manifestacije, od 8.30 do 9.30 sati za dječje utrke, a od 9 do 10.15 za glavnu utrku. Start glavne trke za žene i muškarce je u 10.45 sati, a dužina staze je 5.000 metara. No, već u 9.45 startat će predškolarci na stazi dugoj 300 metara.

Nagrade u bonovima za sportsku opremu

U 10 je sati planiran start djevojčica i dječaka od 1. do 4. razreda osnovne škole na 600 metara, a u 10.15 djevojčica i dječaka do 8. razreda na 800 metara. Medalje će biti dodijeljene prvoj trojici u svakoj disciplini, a pehari za prvoplasirane na glavnoj utrci za muškarce i žene. Osim odličja, za najbrže su osigurane i bogate nagrade, a to su poklon bonovi sportske trgovine u vrijednosti od 2.000, 1.500 i 1.000 kuna. Za sve natjecatelje će biti osigurana okrjepa i hrana nakon utrke. Pretprijave se na internetu mogu obaviti na adresi https://goo.gl/mcYzOX do petka, a grupne prijave mogu se poslati na e-mail [email protected].

Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Općine Medulin i njene Turističke zajednice. U subotu će se održati i bogati dnevni program ne bi li se na vedar način pozdravili sa starom 2016., te preduhitrili 2017. godinu u Medulinu, na trgu kod Malina na vitar, na medulinskoj rivi. Bit će ovo izuzetno poseban dan s bogatim zabavnim, gastronomskim i sportskim sadržajima uz centralni zabavno-glazbeni dio - koncert Dražena Zečića. Tijekom prijepodneva, od 10 sati na trgu uz medulinski Malin na vitar možete uživati uz glazbene i zabavne događaje. Naime, zabavljat će vas DJ Nikola Z Kukurin do 12 sati, a u istom razdoblju nastupit će Devid Juraj i plesna skupina Sense & Dance iz Pule, kao i mali plesači i plesačice Plesnog studia Pirueta iz Medulina. Zemlja zabave pobrinut će se da vaši najmlađi uživaju također u dočeku u podne.

Koncert Dražena Zečića kod malina

Od 10 do 11 sati bit će tu bogata ponuda zabavnih igara i punktova s animacijom za djecu, od face paintinga kojim će se oslikati dječja lica, glitter tattoo će prekriti pokoju ručicu i lica te punktovi za zabavu poput connect 4 igre, sumo igre u kojoj će se moći okušati i djeca i odrasli u sumo kostimima, dvorca na napuhavanje za najmlađe. U programu je i doček za najmlađe, uz muziku, animaciju, odbrojavanje i pjenušac za djecu uz posebnu animaciju. Dječji program dočeka se također održava uz Malin u razdoblju od 11 do 12 sati. Članovi Udruge ljubitelja fotografije Format iz Pule omogućit će vam da s događaja ponesete i fotografiju za uspomenu na prostoru Foto pointa kod Malina. Bit će moguće zaustaviti trenutak i fotografirat se uz posebno izrađeni okvir za ovu prigodu. Uz šareni dnevni vatromet točno u podne dočekat će se Nova, a slijedi koncert Dražena Zečića i grupe Banana te se očekuje da će vesele note grijati posjetitelje sve do 14.30 sati. U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, program bi se održao u prostorima medulinske osnovne škole. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter