ATI predstavio najbržu graficku karticu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon modela 5870 i 5850, koji su pomeli hardverski svijet fantasticnim performansama te podrškom za tehnologiju Eyefinity koja omogucuje proširenje slike i igranje 3D igara na nekoliko monitora odjednom, ATI je odlucio predstaviti i kralja klase Radeon HD 5970.

Prije otprilike godinu dana ATI nije mogao konkurirati najjacim karticama iz Nvidije te se mucio ostati konkurentan jeftinijim modelima srednje i niže klase, a danas ima najbržu graficku karticu na svijetu, dok Nvidija nece ponuditi pravi odgovor do 2010. godine.

ATI Radeon HD 5970 ima dva graficka cipa Cypress koji pokrecu i model HD 5870, a testovi na specijaliziranim stranicama kao što je HotHardware pokazuju da mu nitko ne dolazi ni blizu, osim dvije graficke kartice 5870 ili 5850 u nacinu rada Crossfire. Naravno, tu je i podrška za tehnologiju Eyefinity, što znaci da se možete igrati na tri monitora, ukupne razlucivosti 7680x1600 piksela. Jedini problem je potrošnja elektricne energije, koja je blizu 400W pri punom opterecenju, te cijena od 599 dolara.


Podijeli: Facebook Twiter