"AT klub" i dalje plovi eterom

(M.ANGELINI)
(M.ANGELINI)

Više od deset tisuća izdanja "AT kluba" emitirano je u protekla tri desetljeća, počevši od 1985. godine, kada su Arenaturist i Radio Pula odlučili pokrenuti vlastitu emisiju, s tada prvim voditeljskim parom Svenom Dukićem i sada pokojnim Armandom Opassijem, uz tada revolucionarni koncept živog i ležernog kontakta sa slušateljima, svakog dana od 18 do 19 sati. U tom uhodanom terminu, no ovaj put iz kombija na Portarati, slavljeničko izdanje u povodu 30. rođendana emisije u četvrtak je realizirala aktualna ekipa "AT kluba" - Jadranka Nišević, Mauro Prenc i Inka Marinić te glazbeni urednik i tehničar Edi Koller.

Nakon toga uslijedio je cjelovečernji koncert, na kojem su pred nekoliko stotina Puljana nastupili Via Luce, Los Doidos, Mauro i Irena Giorgi, Nola te, kao glavni izvođači, Gustafi. Za emitiranja rođendanskog izdanja "AT kluba" moglo se, među ostalim, čuti da se nekad uz ovu emisiju zaljubljivalo; voditeljica Jadranka priznala je da je i ona jednom, kad je bila mala, nazvala "AT klub", a jedna slušateljica iz Zagreba evocirala je vremena 80-ih, kazavši da su zbog onodobnih skučenih tehnoloških uvjeta upravo za "AT kluba" snimali na kazetu emitirane nove glazbene hitove.

Voditeljsku ekipu posebno ugodno iznenadio je jedan lojalni slušatelj Robert, koji ih je posjetio sa svoje dvoje djece i tom prilikom poklonio poseban sat u mramoru, koji je sam kreirao. Uz glazbene želje, čestitke (pa i one za odlazak u vojsku) obilježile su zlatne godine ove emisije u samim počecima. Čestitke su preživjele sve do danas, a onih rođendanskih, upućenih ekipi "AT kluba", u četvrtak je bilo jako puno. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter