Astronautska kuharica za svemirski meni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Astronautska kuharica: Price, recepti i više" izašla je na Dan zahvalnosti i puna je tajni orbitalne kuhinje. "Oduvijek sam htio napisati knjigu o povijesti hrane u svemiru, a urednici su htjeli kuharicu", kaže autor Charles Bourland.

Piloti šatla Atlantis koji su se na Dan zahvalnosti vratili na Zemlju jeli su termostabiliziranu piletinu. Njihovi kolege koji duže ostaju planiraju puricu sa svim prilozima.

"Odlicno je što imamo hranu iz svake od zemalja s kojima suradujemo", kaže Nicole Stott, inženjer koji se brine za manevriranje svemirskom stanicom.

"Astronautska kuharica" sadrži desetke jela iz Bourlandovog tridesetogodišnjeg repertoara dok je bio glavni svemirski kuhar za NASA-in program. To ukljucuje biftek s roštilja i koktel od škampa - omiljena astronautska jela.

Osim Bourlandovih recepata, kuharica sadrži i anegdote o obrocima u bestežinskom stanju, nekoliko dodatnih recepata slavnih svjetskih kuhara i pogled u buducnost hrane u svemiru.


Podijeli: Facebook Twiter