Astronaut u svemiru snimio Bowiejevu "Space Oddity"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kanadski astronaut Chris Hadfield snimio je prvi muzički videospot u svemiru, a za pjesmu je odabrao, naravno, slavnu "Space Oddity" Davida Bowieja, javljaju američki mediji u ponedjeljak.

"Ground Control to Major Tom".., zapjevao je Hadfiled lebdeći u bestežinskom stanju na Međunarodnoj svemirskoj postaji, s gitarom u ruci.

U videu, koji je postavljen na internetu, mogu se vidjeti prizori koji bi bilo gdje nalikovali na holivudske specijalne efekte. Jednako su fantastični prizori sa svemirske postaje koja kruži iznad Zemlje.

Ovaj spot zapravo je Hadfieldov oproštaj s ISS-om. On i američki kolega Thomas Marshburn u ponedjeljak će krenuti prema Zemlji.

Na ISS je stigao 21. prosinca prošle godine na ruskom svemirskom brodu Sojuzu. Prvi je Kanađanin koji je zapovijedao ISS-om i prvi koji je hodao u svemiru. Javnost ga je upoznala preko tweetova kojima je na vrlo zanimljiv način opisivao život na ISS-u.

Pod njegovim zapovjedništvom dvojica astronauta s Međunarodne svemirske postaje (ISS) u subotu su u hitno organiziranom izlasku u svemir zaustavila curenje amonijaka iz rashladnog sustava jedne od solarnih ploča koje osiguravaju električnu energiju za postaju koja kruži oko Zemlje. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter