Assad: Sirija je odlučna očistiti zemlju od terorista

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sirijski predsjednik Bashar al-Assad rekao je u utorak da je odlučan obračunati se s pobunom protiv svog režima, primajući u posjet iranskog izaslanika koji mu je potvrdio potporu Teherana u borbi s onima koji žele uništiti Siriju, javlja agencija Sana.

U prigodi tog susreta sirijska televizija je pokazala predsjednika Assada - koji se u javnosti nije pojavljivao od polaganja prisege novog ministra obrane 22. srpnja - kako razgovara s Jalilijem i iranskim izaslanstvom.

"Sirijski narod i njegova vlada odlučni su očistiti zemlju od terorista i neumorno suzbijati terorizam", rekao je Assad Saidu Jaliliju, izaslaniku iranskog vrhovnog vođe, ajatolaha Alija Hamneja. "Iran nikada neće dopustiti da se slomi osovina otpora koje je Sirija glavni dio", uzvratio je Jalili, ocijenivši da "stanje u Siriji nije unutarnja kriza već sukob osovine otpora u regiji" s jedne strane i Izraela i Sjedinjenih Država s druge. Zemlja je "kadra spriječiti inozemne planove uperene protiv te osovine i mjesta koje Sirija u njoj ima", dodao je Assad.

Sirijski predsjednik je u utorak primio Jalilija, tajnika Vrhovnog vijeća za nacionalnu sigurnost koji je došao iz Bejruta gdje je boravio u službenom posjetu.

Jalili je nešto ranije bio izjavio, kako prenosi iranska mreža Al-Alam, da "rješenje sirijske krize mora doći iz same zemlje, putem nacionalnog dijaloga, a ne intervencijom stranih snaga". "Sirijski narod se protivi bilo kakvom planu koji podupiru cionisti i SAD", dodao je Jalili.

Iran optužuje SAD, Saudijsku Arabiju, Katar i Tursku da pomažu pobunjenicima u rušenju Assadova režima. Pobunjenici i Amerika optužuju pak Iran da vojno podupre Damask. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter