Assad obećao pobijediti zavjeru protiv Sirije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sirijski predsjednik Bashar al-Assad potvrdio je u nedjelju da će njegov režim pobijediti "pod svaku cijenu stranu zavjeru" protiv njegove zemlje, izvješćuje službena agencija Sana.

"Sirijski narod neće dopustiti da zavjera uspije i dosegne svoje ciljeve" i pobijedit će "pod svaku cijenu", kazao je Assad suočen s ustankom već 17 mjeseci, primajući iranskog izaslanika u Damasku, javlja Sana. "Ono što se događa nije samo usmjereno protiv Sirije nego i protiv čitave regije", dodao je šef sirijske države. "S obzirom da je Sirija kamen temeljac u regiji, vanjske sile ciljaju na nju kako bi uspjele zavjeru u čitavoj regiji", nastavio je on. "Sirija će nastaviti sa strategijom otpora usprkos suradnji zapadnih zemalja i nekih država u regije", rekao je Assad.

Sirijski potpredsjednik Farouk al-Sharaa o kojemu kruže intenzivne špekulacije nakon informacija da je pokušao prebjeći, pojavio se u nedjelju u javnosti prvi put u više od mjesec dana. Pojavio se neposredno prije susreta u Damasku s Alaeddinom Boroujerdijem, predsjednikom iranskog parlamentarnog odbora za vanjskih politiku, čija je zemlja glavni regionalni saveznik režima.

Sudbina Sharaa predmet je intenzivnih špekulacija nakon što je oporba ustvrdila 18. kolovoza da je pokušao prebjeći, što su smjesta demantirali službeni mediji citirajući priopćenje njegova ureda. Do nedjelje se potpredsjednik nije, međutim, pojavljivao ni na službenoj televiziji ni u javnosti. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter