Asja Žero najbolja na Jarunu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sjajne vijesti za istarsko veslanje stigle su iz Zagreba gdje je ovog vikenda održana 13. medunarodna veslacka regata. U direktnom dvoboju najboljih hrvatskih juniorki u skifu za odlazak na Olimpijske igre mladih u Singapur Puljanka Asja Žero pobijedila je Karlovcanku Karlu Miloševic i time ce kao jedina hrvatska veslacica nastupiti na ovoj novoj svjetskoj priredbi.

Osim Asje, koja je time potvrdila da je trenutno vodeca juniorka Hrvatske, odlican su nastup imali i ostali reprezentativni kandidati iz "Istre". Pulski juniorski cetverac bez kormilara u sastavu Vjekoslav Žikovic, Mario Jelcic, Igor Zenzerovic i Bruno Dušic upisao je na Jarunu dvije pobjede i ova ce cetvorka uz Prnjaka i Pitona iduceg vikenda na Bledu tražiti vizu za nastup na juniorskom SP-u.

Na Bled ce ici i pulska seniorka Anja Svecarovski koja je u paru s Helenom Pavkovic (Mladost) pobijedila u dvojcu na parice i time napravila još jedan korak prema nastupu na SP-u seniora B.

Ukupno su Puljani "dohvatili šest pobjeda". Odlicne nastupe upisali su na Jarunu i Rovinjci i Medulinci. "Arupinum" je iz Zagreba stigao bogatiji za dva prva mjesta koja su ostvarili kadeti Tino Maružin i Maja Marinovic u skifovima. "Medulin" je pak upisao pobjedu seniorke Alene Šehic u skifu i dva druga mjesta u cetvercima na parice kod kadeta i juniora B cime su i jedni i drugi pokazali nastavak odlicnog rada s mladima.


Podijeli: Facebook Twiter