Asja Vasiljev, Miranda Legović i Noel Šuran u Fonticusu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

 

U tri odvojena prostora Gradske galerije Fonticus postavljene su samostalne izložbe troje autora različitih pogleda i tema, koje nude neuobičajen pristup izboru motiva, oblikovanju i iskazivanju likovnog promišljanja.

Oprtaljska umjetnica Asja Vasiljev u projektu "Mapiranje stanja" ponudila je objekte koji odaju skulptorski pristup. Njene plošne površine popunjene ljudskim likovima postavljene su u cijelom izložbenom prostoru tako da je promatrač u dilemi – je li u među kulisama, u eksterijeru ili interijeru.

S "Vrlim, novim svijetom" predstavila se Miranda Legović iz Novigrada, višegodišnja profesionalna fotografkinja koja je do sada imala brojne izložbe i slične projekte. U ovom projektu Miranda o vremenu progovara nizom fotografija, s prepoznatljivim scenama. No, suvremeni pristup donosi tim radovima novu dimenziju, spojeni u cjelinu oni daju novu energiju.

Mladi istarski umjetnik Noel Šuran ovoga puta ponudio je neuobičajen pristup povezivanju urbanog i ruralnog promišljanja. Iako na prvi pogled možda slični, svaki od njegovih projekata obrađuje drugačiju temu. Šuranov projekt "Quod fatum est ovium" propituje sudbinu ovce, zapravo komentirajući neposluh i ljudski rod. (Luka JELAVIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter