Asja Piplović: Tužit ću državu!

Asja Piplović (arhiva)
Asja Piplović (arhiva)

Bujska odvjetnica Asja Piplović je nakon šest godina povlačenja po sudovima zbog afere "Maestro" pravomoćno oslobođena optužnice da je zajedno sa svojim suradnikom Mladenom Jandričekom poticala tadašnjeg šefa Službe nekretnina Hrvatskog fonda za privatizaciju Igora Petlevskog da joj da povjerljive informacije koje je potom iskoristila u natječaju za zemljište na Facinki u Poreču, zastupajući tvrtku TIM 90.

Optužbe je pravomoćno oslobođen i Jandriček, kao i Petlevski. kojeg se teretilo za zloporabu položaja i ovlasti. Budući da su svi bili pritvoreni, imaju pravo zatražiti odštetu od Republike Hrvatske. Piplović je bila u pritvoru 15 mjeseci, Jandriček 12, a Petlevski 22 mjeseca.

- Da, normalno da ću tužiti i tražiti naknadu štete, i to za vrijeme provedeno u pritvoru i za sve ostale oblike štete, a tu spadaju i izgubljeni poslovi, odnosno prihod i dobit.

Porezna uprava, odnosno Ministarstvo financija obračunalo je da je ukupan prihod mog odvjetničkog ureda od 2006., jer sam te godine ušla u sustav PDV-a, za 15 godina unazad devet milijuna kuna, i na tu svotu su mi obračunali porez od dva milijuna kuna. Nadam se da će se to ubrzo riješiti, rekla nam je u telefonskom razgovoru Piplović. (S. BODLAJ IVAŠIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter