Asja Piplovic opet pod istragom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Protiv odvjetnice Asje Piplovic (54) iz Buja bujsko Opcinsko državno odvjetništvo podnijelo je istražni zahtjev zbog osnovane sumnje da je pocinila kazneno djelo protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja, odnosno da je utajila porez i druga davanja.

Naime, odvjetništvo sumnja da je kao odvjetnica od 2003. do 2007., s ciljem da umanji iznos obveze placanja poreza na dodanu vrijednost, Poreznoj upravi lažno prikazala iznos oporezivih isporuka i poreznu obvezu te neistinito iskazala poreznu osnovicu i obvezu poreza na dobit. Tako je lažnim prikazivanjem poreza oštetila državni proracun za 3,4 milijuna kuna, navodi bujsko odvjetništvo u istražnom zahtjevom.

Inace, sredinom svibnja prošle godine Piplovic je, kao jedna od akterica korupcijske afere "Maestro" u Hrvatskom fondu za privatizaciju, nepravomocno osudena na 15 mjeseci zatvora zbog poticaja Igora Petlevskog, bivšeg šefa Službe nekretnina u HFP-u, na zloporabu položaja, odnosno odavanje poslovne tajne. Piplovic je u tom slucaju provela 15 mjeseci u pritvoru, od uhicenja sredinom lipnja 2007. do sredine rujna 2008.


Podijeli: Facebook Twiter