Asfaltom za općinsku cestu uredio svoje dvorište

Ilustracija (M. MIJOŠEK)
Ilustracija (M. MIJOŠEK)

Tragom šture policijske vijesti o višku asfalta koji je s javne ceste završio u jednom privatnom dvorištu, došli smo do podatka da je riječ o dvorištu bivšeg zamjenika načelnika općine Žminj. Iz pouzdanih izvora doznali smo da je 54-godišnjak, koji je prema izvještaju iz policije potaknuo 65-godišnjaka na kazneno djelo, zapravo Luciano Žufić, sadašnji žminjski općinski vijećnik iz redova SDP-a.

Predstavnik investitora

Policajci iz službe gospodarskog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom i utvrdili sumnju da je tijekom 2012. godine potaknuo 65-godišnjaka da mu s viškom materijala, koji je trebalo odvesti u reciklažno dvorište, asfaltira okućnicu obiteljske kuće. Naime, 65-godišnjak je vodio radove asfaltiranja nerazvrstanih cesta na području općine Žminj, a Luciano Žufić, zamjenik tadašnjeg načelnika Žminja Alda Bančića, bio je predstavnik investitora, odnosno Općine Žminj.

Neslužbeno smo doznali da se radi o iznosu od oko 8.000 kuna za koliko je oštećena pravna osoba iz Pule. Također doznajemo da je sporno dvorište 2012. godine samo djelomično asfaltirano, jer je dio posla obavljen još 1990-ih godina. Upravo je ova krađa asfalta iz 2012. godine tijekom obnove nerazvrstanih cesta postala točka razdora između tadašnjeg općinskog načelnika Bančića i njegova zamjenika Žufića, što je završilo njihovom svađom.

Nazvali smo Luciana Žufića da nam objasni navode o asfaltiranju dvorišta i konfliktu s tadašnjim načelnikom, no Žufić nam je samo rekao da nema što komentirati. Nije htio odgovoriti na naša pitanja. Sadašnji načelnik Žminja Marko Križman kaže da je upoznat s događajem, no ne želi komentirati prije nego što slučaj prođe kroz sudsku raspravu i dobije pravni ishod. Nije nam htio ni potvrditi da je riječ o vijećniku Žufiću.

Mještani u volonterskoj akciji

Tijekom veljače 2012. godine izvještavali smo o asfaltiranju nerazvrstanih cesta na području Žminjštine, pogotovo dijela od Rojnići do Gradišća, u dužini od 1,5 kilometara, gdje su izvođaču radova pomogli mještani Rojnići, Mužini, Feštini, Mengići, Gradišće i Krnevali. Mještani su tijekom četiri vikenda krčili i čistili putove, a na kraju obavljenog posla je priređeno druženje na kojem je bio i Luciano Žufić, kao zamjenik načelnika Žminja i predstavnik investitora. (Mateo SARDELIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter