Asfaltiranje Punte do kraja mjeseca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stanari Ravenske ulice i Punte ovih dana poslali su nam pismo u kojem kažu da ce izgradnja nove kanalizacijske mreže u njihovoj ulici, ako se ovakvim tempom nastavi, potrajati do Božica.

"Vidimo da je vrlo težak teren, ali vidimo i da se radi vrlo malo. Radovi pocinju u 7 ili 8 sati velikom galamom, radnici rade dva, tri sata dnevno i završavaju oko 16 sati, a subotom i nedjeljom pauziraju. Jedan radnik na bageru, jedan kamionom odnosi materijal, i to je sve. Jedan dan popravljaju kamion, sada vec dva dana popravljaju bager. Radovi ne napreduju kao što je bilo obecano", piše stanarka Nadia Weidlich.

Stanare zanima imaju li nadležni u vidu da ce se ljeti možda još manje raditi zbog vrucine i da je to ulaz u grad. Napominju da su ogorceni upravo jer se ne radi koliko bi trebalo, da bi sve trebalo ubrzati i privesti kraju što prije.

"Ne može takav posao raditi jedan radnik na bageru. Neka se radi u dvije smjene, možda i do 21 sat. Trebalo bi i subotom, po potrebi i nedjeljom. Zanima me kada su nadležni bili zadnji put u Ravenskoj da bi se uvjerili koliko i kako se radi. Uskoro ce nam zatvoriti parking na lijevoj strani Ravenske, do kada? Ostat cemo i bez tog parkinga i bez parkiranja u Ravenskoj. Opet se pitamo, do kada cemo se gušiti u toj prašini? Da ne govorimo o neasfaltiranoj Punti, o ogromnoj rupi na pocetku Šijane koja miruje vec par mjeseci i nitko tamo ne radi ništa. Postoji li neki rok, neki ugovor za te radove", navedeno je na kraju pisma koje je u ime stanara potpisala Weidlich.

U odgovoru nadležnih iz pulske Herculanee navedeno je da se ovog tjedna planira zapoceti s pripremama za asfaltiranje izvedenog dijela trase preko Trga na mostu, a novi asfalt bit ce postavljen do kraja mjeseca.

"Gradu Puli poslali smo zahtjev za odobrenje nastavka radova na dijelu u Tršcanskoj ulici, i to za period nakon 15. lipnja te na preljevnoj gradevini u parku. Po dovršetku tih radova težište se seli izvan glavnih prometnih putova, u Ravensku i Kolodvorsku ulicu."

Iz Herculanee napominju da se trenutno dogovara drugaciji nacin organizacije pješackih putova u okolici smog gradilišta.

"S obzirom na planirane rokove gradnje, izvodac radova je još uvijek u predvidenom roku gradnje pojedinih etapa. Osnovno je da do pocetka ljetne sezone najveci dio kružnog toka bude asfaltiran i nesmetano se odvija promet", zakljucuju u svom dopisu nadležni iz Herculanee. (S. ZRINIC TERLEVIC)


Podijeli: Facebook Twiter