Asfaltiranje labinskog rotora tek u travnju

Rotor na ulazu u Labin (I. RADIĆ)
Rotor na ulazu u Labin (I. RADIĆ)

Raskrižjem na ulazu u Labin iz pravca Pule od prije nekoliko dana vozi se novoizgrađenim rotorom, no još uvijek samo makadamom uz gradilišni režim. Rekonstrukcija dosad nepreglednog i zbunjujućeg sjecišta cesta za grad, Koromačno i Rašu trebala je u cijelosti biti gotova do 31. ožujka, no zbog loših vremenskih uvjeta nije ni asfaltirano pa je rok iznova prolongiran, i to za drugu polovicu travnja, doznajemo od voditelja gradilišta Davora Zovića iz pulske tvrtke Cesta.

I dalje je zatvoren dio Pulske ulice (Starci) od gradilišta do plinare pa se u Labin i iz njega vozi kroz naselje Vilete, odnosno centrom grada. Takva će regulacija vrijediti dok se ne asfaltiraju rotor i novouređeni rukavci, što je predviđeno za vikend od 5. do 7. travnja. Dva dana, u subotu i nedjelju, pri postavljanju tzv. završnog sloja, cesta će biti zatvorena za sav promet, a zaobilazni pravac vodit će preko Trgeta, Salakovci, Presike i starog Labina.

- Asfaltirati možemo samo vikendom, jer u protivnom ugrožavamo normalno poslovanje Holcimove cementare u Koromačnu, u koju preko tjedna voze šleperi. Makadam smo planirali prekriti još prošlog vikenda, no omele su nas vremenske neprilike. Za Uskrs nismo željeli asfaltirati zbog velikog praznika, ali i očekivanog frekventnijeg prometa, objašnjava Zović i naglašava: "Još nisam imao gradilište s toliko kišnih dana: pojeli su nam čak 40 posto vremena. Protiv više sile jednostavno ne možeš. Trebaju nam još dva tjedna povoljnog vremena".

Osim asfaltiranja, predstoji obaviti i tzv. završne radove - uređenje rubnjaka i bankina, nogostupa, odvodnog kanala, te hortikulture otoka u kružnom toku čiji će vanjski promjer iznositi 50, a kolnik će biti širok devet metara.

Radovi započeti sredinom listopada teški su 8,7 milijuna kuna: polovicu financiraju Hrvatske ceste, a s po četvrtinom sredstava sudjeluju Grad Labin i Županijska uprava za ceste. Prvotno je kao rok za dovršetak posla istaknut početak veljače, ali je pomaknut do Uskrsa zbog vremenskih neprilika. (I. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter