Asfaltira se put od St. Barbo do Vodnjanske ceste

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Jučer je počelo asfaltiranje prometnice kroz šumicu Ližnjemoro koja povezuje Vodnjansku cestu i Valbandon, a već danas ti bi radovi trebali biti gotovi. Prema onome što se iščitava s table, vidljivo je da je riječ o rekonstrukciji nerazvrstanih cesta na području grada Vodnjana koja se financira iz programa IPARD te da je riječ o asfaltiranju ceste "St. Barbo - državna/županijska cesta Veli Vrh-Vodnjan".

Kako saznajemo, prva je to od tri planirana asfaltiranja prometnica, u dužini od oko 2.000 metara. Naime, gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović, izvjestio nas je da je upravo zahvaljujući IPARD programu i provedenom natječaju za takozvanu Mjeru 301 temelj po kojem su Gradu Vodnjanu odobrena tri milijuna kuna bespovratnih sredstava u stopostotnom iznosu da se na području Vodnjanštine asfaltira i uredi tri nerazvrstane prometnice u ukupnoj dužini od oko 6,5 kilometara.

- Planirano je uređenje ceste Peroj-Batvači u dužini od četiri kilometra, potom prometnica koja od industrijske zone Galižana vodi do stancije Barbo na području Valbandona u dužini od nešto više od dva kilometra, te prometnica Gajana-Tršićani u dužini od oko 600 metara. Za dovršetak uređenja posljednje navedene prometnice pobrinut će se Općina Svetvinčenat kojoj su za tu namjenu odobrena također IPARD-ova sredstva, istaknuo je gradonačelnik Vitasović. Dodao je da Grad Vodnjan ima na raspolaganju ukupno odobren iznos od tri milijuna kuna za uređenje tih prometnica.

- Grad Vodnjan je s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju sklopio ugovor o dodjeli sredstava iz IPARD programa za Mjeru 301 za projekt "Rekonstrukcija nerazvrstanih cesta u Gradu Vodnjanu". Izvođač radova je GP KRK d.d., koji je bio najpovoljniji ponuditelj u postupku javne nabave po takozvanoj PRAG proceduri. Radovi su počeli 5. svibnja na cesti "St. Barbo - spoj DC/ŽC (Veli Vrh-Vodnjan), a nakon završetka navedene ceste, prema hodogramu aktivnosti, planirana je rekonstrukcija cesta Gajana - Tršićani i Peroj - Batvači. Planirani završetak radova je koncem mjeseca lipnja, istaknuo je na kraju gradonačelnik Vitasović. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter