Asfalt u Creskoj do kraja tjedna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Creska ulica, koja se kompletno ureduje, trebala bi ovog tjedna biti dovršena i puštena u promet. Kako saznajemo od nadležnog procelnika Damira Prhata, ovih se dana privode kraju završne prilagodbe prilazima obiteljskih kuca, postavljen je bazni asfaltni sloj i odradeni su završni radovi. Tako ce koncano odahnuti svi gradani koji gravitiraju Velom Vrhu, odnosno svi vozaci koji svakodnevno idu iz Štinjana i okolice u grad, jer je upravo ta kratka ulica izuzetno frekventna.

- Ukoliko nam to vremenske prilike dozvole, taj ce projekt biti dovršen do kraja tjedna. Upravo je na redu asfaltiranje nogostupa, a onda preostaje tek polaganje završnog asfaltnog sloja u cijeloj dužini prometnice, rekao nam je procelnik Prhat.

Uredenje Creske ulice zapocelo je pocetkom rujna. Rijec o investiciji vrijednoj 1,6 milijuna kuna, a završetak je bio najavljen za Božic. U sklopu rekonstrukcije Grad je financirao izgradnju oborinske odvodnje, javne rasvjete i uredenje prometnice, dok su komunalna poduzeca financirala svoje radove, i to Herculanea s 380 tisuca kuna izgradnju fekalne kanalizacije, a Plinara polaganje cijevi radi dovodenja prirodnog plina do Velog Vrha.

Uredenjem Creske ulice riješit ce se treca kriticna tocka u gradu koja je ucestalo plavila tijekom jacih kiša. Ostale dvije lokacije su Kapeleri i Šurida. No, kako je više puta pojasnio procelnik Prhat, da bi problem plavljenja u cijelosti bio riješen, nužno je izgraditi oborinski kolektor na Vodnjanskoj cesti, što je investicija Hrvatskih cesta. U cijeli se projekt išlo nakon zahtjeva Ministarstva unutarnjih poslova koje je tu dionicu na Vodnjanskoj cesti ocijenilo kriticnom, pa ce se prilikom rekonstrukcije ceste iskoristiti prilika za ugradnju oborinskog kolektora, javne rasvjete i pješacke zone. Izgradnja obalnog kolektora na Vodnjanskoj cesti trebala bi poceti iduce godine. (S. ZRINIC TERLEVIC)


Podijeli: Facebook Twiter