Asad evakuira zapovjedništva i obavještajne službe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Snage sirijskog predsjednika Bašara al Asada evakuirale su tijekom posljednjih 48 sati gotovo svo osoblje iz zapovjedništva vojske i sjedišta obavještajne službe u Damasku u ocekivanju zapadnog vojnog udara, potvrdili su izvori u sirijskoj oporbi.

Vojne jedinice stacionirane u blizini glavnog grada konfiscirale su i nekoliko kamiona kako bi prebacile teško naoružanje na alternativne lokacije. Oklopna vozila i kamioni s pripadnicima vojske uoceni su u srijedu kako napuštaju podrucje medunarodne zracne luke u Damasku i krecu se prema obližnjim gradovima, a sva svjetla na zracnoj luci ugašena su.

Medu zgradama koje su evakuirane u Damasku su i zgrada glavnog stožera vojske te zapovjedništvo zracnih snaga i sjedište obavještajne službe. Prema svjedocima u kamione se posljednjih 48 sati utovaruju i dokumenti i lako naoružanje.

Obavještajni izvori govore da se glavno zapovjedištvo sirijske vojske izmjestilo na novu lokaciju u podnožju brda koja sa sjeverne strane okružuju Damask dok se ostala zapovjedništva sele u podzemne bunkere i škole. Oporbeni izvori govore i da su ratni brodovi razmješteni po luci mediteranskog grada Latakia izmedu trgovackih brodova kako bi se smanjili izgledi da budu otkriveni i pogodeni. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter