Arturo Sandoval ocarao Rijecane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U ritmu jazza i vruce kubanske glazbe «plesao» je Portic na Kantridi, koji je okupio brojne ljubitelje jazz glazbe i štovatelje Artura Sandovala, po mnogima najveceg jazz trubaca na svijetu. Koncert je trajao skoro dva sata, a oduševljena publika nagradena je i bisom.

Rijec je o zvijezdi ovogodišnjih Rijeckih ljetnih noci, koja je sa svojim glazbenicima - Dennisom Marksom (bas), Philbertom Armenterosom (udaraljke), Edom Calleom (saksofon), Alexisom Arceom (bubnjevi) i Manuelom Valerom (klavir) u Rijeci uprilicila sjajan koncert. Na programu su bili zastupljeni jazz, latin jazz, funk, swing, kubanska glazba.

U sklopu europske turneje Sandoval po prvi put gostuje u Hrvatskoj i Rijeci. Iza ovog slavnog Kubanca su cetiri Grammyja, šest Billboard nagrada i jedan Emmy, a o njegovu životu je snimljen i film «Za ljubav ili domovinu - prica o Arturu Sandovalu» s Andyjem Garcijom u glavnoj ulozi. Sandoval je nastupio sa zvijezdama kao što su Justin Timberlake, Alicia Keys i Celine Dion. Njegovo se sviranje može cuti i na soundtracku poznatih filmova «Havana» i «Kraljevi mamba», kao i na nosacima zvuka sad vec legendarne skupine «Irakere» ciji je Sandoval osnivac.


Podijeli: Facebook Twiter