Art&Music festival u Marelici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovogodišnji, 14. Art&Music festival održat ce se od 10. do 17. travnja, a njegov središnji koncertno-glazbeni dio u Marelici, nekad kultnom pulskom okupljalištu mladih, smještenom u Domu hrvatskih branitelja.

U kinu Valli bit ce prikazana revija glazbenih dokumentarnih filmova, dok ce se vec tradicionalne radionice stripa ovaj put održati u novouredenim prostorijama A&M festivala u Rojcu. Bit ce i promocija albuma i knjiga vezanih uz svijet glazbe.

U ponedjeljak je trebao biti službeno zatvoren natjecaj za sudjelovanje u natjecateljskom dijelu festivala, a prema rijecima organizatora A&M-a Branimira Slijepcevica Brade, dosad su se prijavile cak 124 grupe iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Srbije i Hrvatske.

Strucni žiri zasad cine glazbeni kriticar Ante Perkovic, ljubljanski novinar i publicist Igor Bašin, pulski producent Edi Cukeric i novinar beogradskog glazbenog portala Popboks Aleksandar Pavlic, a organizatori ocekuju potvrdu još nekoliko clanova.

"Buduci da ce ovaj žiri 20. i 21. veljace odlucivati koja ce se tri benda predstaviti na završnoj festivalskoj veceri u subotu, 17. travnja, a zbog velikog interesa bendova, produljili smo natjecaj do 15. veljace", kaže Brada.

Prema novom konceptu, ove godine nema izbora festivalskog pobjednika, vec strucni žiri bira tri finalista. Svaki od ta tri benda stjece pravo na 60 sati besplatnog snimanja u pulskom studiju Partyzan. Organizatori planiraju objaviti kompilaciju ta tri finalista, na kojoj ce svaki bend biti zastupljen s pet pjesama, a kompilacija bi se zvala "Nova glazba i muzika 2010.".

To nije sve, jer organizator uoci festivala namjerava izdati i kompilaciju bendova koji su nastupili u natjecateljskom dijelu na posljednja cetiri festivala, od 2006. do 2009. godine. Tri finalista, dakle, sviraju zadnje veceri, a prethodnih šest dana pokušat ce se osigurati bogata koncertna ponuda.

"Ne bih zasad o gostima. Cim potvrde dolaske, obavijestit cemo javnost. Uskoro cemo objaviti cijeli program", kaže Brada.

U planu su i dvije strip-izložbe, u Marelici i foajeu kina Valli. Zainteresirani, pak, za sudjelovanje na radionici stripa mogu se prijaviti na službenim internetskim stranicama www.amfest.info.


Podijeli: Facebook Twiter