Arte in situ u vodnjanskoj casi Rosini

Izloženi radovi u dvorištu case Rosini (arhiva GI/N. LAZAREVIĆ)
Izloženi radovi u dvorištu case Rosini (arhiva GI/N. LAZAREVIĆ)

Osmi po redu simpozij i izložba naziva Arte in situ predstavljen je danas u vodnjanskoj casi Rosini. Voditeljica tog projekta Solidea Guerra napomenula je da se taj simpozij nekada zvao Keramika in situ te da je prije tri godine promijenio naziv da bi uključio više umjetničkih izričaja.

- Važno nam je da se autori dođu ovdje predstaviti bilo kojim medijem, bez ikakvih granica. Ove ćemo godine imati radove u raku keramici, ali bit će tu i crteži, slike, skulpture i fotografije. Simpozij je međunarodnog karaktera, a tema je slobodna.

Izložba na kojoj ćemo predstaviti radove nastale ove godine bit će otvorena u četvrtak u 19 sati, a otvorit će je povjesničarka umjetnosti Gorka Ostojić Cvajner, kazala je Guerra.

Na ovogodišnjem simpoziju Arte in situ sudjeluje devet umjetnika, a mnogi od njih u Vodnjanu su već deset dana. Oni su se složili da je međunarodni aspekt ovog simpozija i izložbe od iznimne važnosti jer je to najbolji način promocije, pogotovo za one autore koji dolaze iz "malih" zemalja.

Na izložbi će publika moći pogledati radove Anne-Katrine Altwein (Njemačka), Pavela Banke (Česka), Solidee Guerra (Hrvatska/Velika Britanija), Denisa Licula (Hrvatska/SAD), Zdravka Milića (Hrvatska), Karela Pavlinca (Slovenija), Marte Pavlinc (Slovenija), Borisa Rocea (Hrvatska) i Jindre Vikova (Česka). (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter