"Arte in situ" obogacen slikarstvom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prekrasnom vrtu vile Casa Rosina, u centru Vodnjana, predstavili su se umjetnici koji svoj rad izlažu na simpoziju "Arte in situ", koji se održava od 5. do 14. kolovoza. Na otvorenju u petak u 19.30 sati, takoder u vrtu Case Rosina, govorit ce i povjesnicarka umjetnosti Gorka Ostojic Cvajner, a velika novost ovogodišnjeg simpozija, kojemu je uspjelo okupiti cijenjene umjetnike iz Njemacke, Poljske i Hrvatske, jest u slikarstvu, koje je ove godine dobilo svog predstavnika.

Devetero umjetnika, koji ovdje zajedno žive i stvaraju, izrazili su svoje zadovoljstvo radom kolonije i ambijentom, a ukratko su opisali i svoj rad i djela. Umjetnica Nadica Eichhorn iz Zagreba usredotocila se na keramoforme, strukture i eksperimentiranje, a Vesna Osojicki, na keramicke skulpture i forme. Naglasak na formu i volumen keramike stavio je rijecki umjetnik Mladen Ivancic, a Boris Roce svojim djelima povezuje grafiku i keramiku. Svestrani umjetnik Ivica Kiš bavi se zaboravljenim umjetnickim tehnikama, poput instalacija camere obscure i vinorela - crtanja s vinom, koje bi se, osim u umjetnosti, moglo koristiti i za promociju vina. U izložbi sudjeluju dvije umjetnice iz Njemacke - Anne Katrine Altwein i Petra Toppe Zenker, a mladi poljski umjetnik Michal Krenz jedini je slikar na ovogodišnjem "Arte in situ".



Solidea Guerra, priznata umjetnica i zacetnica simpozija "Keramika in situ", danas "Arte in situ", kazala je da ova medunarodna keramicarska radionica svake godine dobiva sve znacajniju ulogu za promidžbu i obogacenje kulturneponude Vodnjana i Istre. (A. PERCAN; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter