Art zona u Kandlerovoj - snaga umjetnika u srcu Pule

Petkom će se u Kandlerovoj održavati koncerti, nedjeljom edukacije za djecu (M. MIJOŠEK)
Petkom će se u Kandlerovoj održavati koncerti, nedjeljom edukacije za djecu (M. MIJOŠEK)

Nakon početnih koraka odrađenih još lani, Grad Pula ove je godine krenuo ozbiljnije u realizaciju ideje da Kandlerovoj ulici udahne umjetničku dušu.

Prije dva mjeseca oformljeno je povjerenstvo za koordinaciju programa "Art zona Kandler", projekta kojim se namjerava u potpunosti vratiti život u ovu poveznicu grada i pretvoriti je u umjetničku četvrt u koju će i gosti, ali posebice Puljani, ciljano stizati radi kvalitetnih programa u ugodnoj atmosferi.

U oovjerenstvu su, osim predstavnika Grada, još i ugledni pulski akademski umjetnici te predstavnici ugostitelja iz Kandlerove ulice, kao i samih stanara.

- Art zona Kandler službeno će se otvoriti 2. svibnja. Vizualno će se očistiti i dati umjetnicima prilika da pokažu svoju snagu u prostoru Forum - Kaštel - riva - Arena. Bit će tu puno izložbi, glazbenika na javnim površinama, slikara, istinska kulturna i turistička poveznica.

Za desetak dana objavit ćemo stranicu na kojoj smo umrežili sve programe knjižnica i galerija, kako pojedinačne, tako i cjelogodišnje, u kalendar zbivanja jer kulturni turizam zahtijeva definiranje programa barem godinu dana unaprijed.

Želimo da svi umjetnici, i oni koji trenutno ne djeluju u Kandlerovoj ulici, pokažu interes i predstave se u Art zoni. Osmislili smo mnoštvo programa, petkom će se, recimo, održavati koncerti, nedjeljom edukacije za djecu. Svakog dana nešto će se događati u zoni, poručuje Jasmina Nina Kamber, pročelnica gradskog Upravnog odjela za kulturu. (G. ROJNIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter