Art studio Pula najavio bogat program Dana stvaralaštva

7. dani stvaralaštva počinju u četvrtak (Arhiva)
7. dani stvaralaštva počinju u četvrtak (Arhiva)

Bogat program za Dane stvaralaštva, koji se već sedmu godinu za redom održavaju u Puli, predstavili su danas predsjednik udruge Art studio Pula Igor Fabris zajedno s gradskom pročelnicom za kulturu Jasminom Ninom Kamber i suradnicom Sonjom Milotić Šesto.

- Na danima nas očekuju brojne kreativne radionice i izložbe, a polaznici će imati priliku sudjelovati i u humanitarnoj akciji za pomoć djeci i mladima oštećena sluha. Novac za humanitarnu akciju prikupit će se zahvaljujući prodaji majica koje će se oslikavati u u Artstudio gallery u Puli i na Narodnom trgu u Vodnjanu, a prodavati u Galeriji Lože u Medulinu. Prošle je godine na istoj aukciji prodano 50 majica, a nadamo se da će se ove godine taj broj povećati, kazao je Fabris.

Otvorenje Dana stvaralaštva je predviđeno za četvrtak u prostorijama Zerostrasse u Puli, a događaj će biti upotpunjen zanimljivom izložbom iznenađenja. Za zabavni program bit će zaduženi plesači iz Art dance studija i pulske glazbenice Nataša Dragun i Samanta Stell, odnosno Duo Magic Flautes. Polaznici radionica imat će priliku svladati tehniku izrade mozaika, keramike, raditi s raku keramikom, a od novosti nas ove godine očekuju radionice fuzije stakla koju će voditi Monika Petrović i fresko-slikarstva pod okriljem voditelja Harija Vidovića. Svoja znanje i vještine podijelit će polaznicima i Vesna Jaklin Pantić, Sonja Milotić Šesto, te Igor Fabris.

Djeca će se također imati priliku kreativno izražavati, a za njih su predviđene besplatne radionice na kojima će učiti osnove oslikavanja stakla, izrade mozaika i rada s glinom. Radionice će se, osim u Puli, održavati u Medulinu, Pomeru i Vodnjanu, a zatvaranje će se uz prezentaciju radova održati 19. kolovoza u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Puli.

Ovi su Dani stvaralaštva još jedna prilika domaćinima i gostima da oslobode svoju kreativnost i aktivno provedu godišnji odmor te prošire svoja znanja vezana uz rad s različitim tehnikama. Svi ostali su  pozvani na zanimljive izložbe i zabavne programe (E. ORLIĆ) 


Podijeli: Facebook Twiter