Art & Music večeras otvara film o Buldožeru

Mendule
Mendule

Uz besplatan ulaz na sve programe i radionice, ovogodišnje izdanje Art&Music festivala počinje večeras u Dnevnom boravku Rojca u 19 sati projekcijom dokumentarnog filma "LP film Buldožer - Pljuni istini u oči". Film je to o jednom od najutjecajnijih jugoslavenskih rock albuma svih vremena.

Iako snimljen prije više od 40 godina, ovaj album i dalje je relevantan i inspirira mlade. Bio je to jugoslavenski odgovor na Franka Zappu. Svjedočanstva članova benda, njihovih prijatelja i obožavatelja izmjenjuju se s igranim segmentima, arhivskim materijalom i animacijom. Redateljica dokumentarca Varja Močnik (1974.) diplomirala je na slovenskoj Akademiji za kazalište, radio, film i televiziju. Njezin film "Djeca ulice" osvojio je nagradu za najbolji studentski film na Slovenskom filmskom festivalu u Portorožu. Jedna je od selektora festivala Kino Otok - Isola Cinema i Slovenske kinoteke.

Sutra četiri benda

Sutra je najbogatiji programski dan ovogodišnjeg A&M Festivala - u 19 sati u Dnevnom boravku Rojca održat će se tribina pod nazivom "Sedma republika". Tribina je posvećena autoru istoimene knjige Anti Perkoviću, prijatelju i suradniku A&M festivala koji je preminuo u ožujku ove godine. Kao uvod u razgovor, bit će prikazan dokumentarni film Brankice Drašković "Borderland Soundtrack". Film je inspiriran Perkovićevom knjigom "Sedma republika" i posvećen je svima onima koji nisu odustali od osvajanja prostora slobode. U nastavku tribine, uz autoricu filma, govorit će i frontmen grupe Goribor Aleksandar Stojković te Nenad Marjanović Dr. Fric, basist ex Kud Idijoti.

Nakon tribine program od 22 sata seli na drugi kraj hodnika prizemlja Rojca, u klub Kotač, multimedijalni prostor Edusplash platforme, gdje posjetitelje očekuje nastup četiri benda -Flo Mastersa i Urara iz Pule, Svemirka iz Zagreba i Straight Mickey and the Boyz iz Beograda.

U subotu Drumski pjesnici

U subotu u 20 sati Galerija 5Kat na petom katu Rojca predstavlja velike formate i nikad do sada izložene radove pulskog autora Davora Klimana (1966.), ravnatelja i profesora pulske Škole primijenjenih umjetnosti.

Iste večeri u 21 sat u Dnevnom boravku Rojca premijerni pulski nastup imat će Drumski pjesnici, "poetsko-glazbena (dr)užina komedijaša (s pokrićem), znojnokošuljaša (s pokrićem) i nenadmašnih otkrivača pivskih flaša (još kako s pokrićem)".

U ponedjeljak počinje tradicionalna strip radionica, a A&M ove godine premijerno nudi i 'Tečaj radio krojenja', koji vode Bebe & Brada, urednici i voditelji Revije na ledu. Polaznici tečaja moći će saznati kako osmisliti, urediti i plasirati radijsku emisiju. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter