Art & Music nastavlja se 8. srpnja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je sredinom travnja završna festivalska vecer bila odgodena zbog tadašnjih problema s vulkanskim pepelom s Islanda i paraliziranog avionskog prometa, Art & Music festival ipak ce se u potpunosti održati u cetvrtak, 8. srpnja, na terasi pulskog Doma hrvatskih branitelja, kada ce kao zvijezde veceri nastupiti hvaljeni britanski noise rock bend Future Of The Left iz Cardiffa.

Njihov posljednji album "Travels with Myself and Another" svrstan je, prema specijaliziranim glazbenim casopisima, medu 10 najboljih albuma u 2009. godini. Prije njih na pozornicu ce izaci kultna pulska punk grupa Frontalni udar.

Iste veceri nastupit ce i dva od tri benda koje je strucni žiri odabrao izmedu 124 grupe koje su se prijavile za sudjelovanje na ovogodišnjem A&M festivalu; to su novosadski KecKec & Acid Folk Orchestra i pulski Radioaktiv, dok ce umjesto Giftne Krf iz slovenske Prlekije, koja je otkazala sudjelovanje, nastupiti skupina The Lift iz Krškog.

Dva dana ranije, u utorak, 6. srpnja, kao dodatni poklon publici koja nije docekala sve najavljene bendove nastupit ce Kultur Shock, bend iz Seattlea sastavljen od muzicara razlicitih profila i backgrounda koji svoju muziku opisuju kao balkanska-punk-rock-cigansko-svadbena muzika iz Bugarske, Amerike, Japana i Bosne. Kultur Shock je svoj prvi nastup na ovim prostorima imao upravo na Art & Music festivalu prije pet godina.

Unutar ovog, drugog dijela festivala, od 5. do 10. srpnja održat ce se i Ljetna radionica stripa, a svi zainteresirani mogu se prijaviti na mail: [email protected]. Prije odgode, 10. travnja, u klubu Marelica nastupili su The Bambi Molesters i beogradska Multietnicka atrakcija.


Podijeli: Facebook Twiter