Art & Music festival u sklopu Sajma knjiga

Branimir Slijepčević (lijevo): Na kultnom mjestu četiri odlična benda (Neven LAZAREVIĆ)
Branimir Slijepčević (lijevo): Na kultnom mjestu četiri odlična benda (Neven LAZAREVIĆ)

Art & Music festival predstavit će se u sklopu predstojećeg pulskog Sajma knjiga s dva segmenta koji su godinama, još od osnivanja ovoga kultnog nezavisnog festivala 1993. godine, njegov zaštitni znak, a to su nova glazba i strip kroz formu radionice.

- Ovogodišnja suradnja sa Sajmom nadovezala se na prošlogodišnji njihov projekt Stripovske ulice koji se nastavlja i ove godine, a mi im se pridružujemo s jednim cjelovečernjim koncertom na kojem će u hotelu Puli nastupiti četiri odlična benda te jednom strip-radionicom koju će u Stripovskoj ulici (ex Ribarska) voditi mlada pulska strip-autorica Petra Gardijan, kaže prvi čovjek Art & Music festivala Branimir Slijepčević Brada, koji je glazbeni program osmislio zajedno s renomiranim istarskim etnomuzikologom Dariom Marušićem.

Na toj će cjelovečernjoj svirci za tri i pol tjedna - u petak, 4. prosinca u hotelu Puli - nastupiti Lice Mista, Miki Solus, Artan Lili i glavno ime večeri - Letu štuke.

- Ovaj će koncert biti svojevrsni podsjetnik/upozorenje da nam nedostaje redovna klupska koncertna ponuda u gradu, kao što je bilo koncem 80-ih i početkom 90-ih, ističe Brada, a kako je A&M Festival godinama pronalazio nove gradske prostore, ovaj će put to biti kultno pulsko okupljalište hotel Pula, mjesto koje je koncem 80-ih i početkom 90-ih bilo iznimno važno mjesto za stvaranje pulske scene. (Z. ANGELESKI)

CIJELI TEKST ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter