Art & Music festival u Casoni Vecchi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U petak se nastavlja 15. Art & Music festival, koji je poceo u srijedu strip radionicom u Rojcu i koji je ove godine besplatan, a mjesto zbivanja je utvrda Casoni Vecchi na Vidikovcu. Pocetak je u 20 sati s izložbom radova nastalih na radionicama u sklopu A&M festivala od 2007. do 2010.

U 20.30 predavanje pod nazivom "Slušaj najglasnije!" održat ce legendarni nezavisni izdavac i umjetnik Zdenko Franjic. On ce govoriti sam, bez moderatora, pricat ce o nezavisnom izdavaštvu, a publika ce moci postavljati pitanja i o rock glazbi opcenito, štogod ih s tim u vezi bude zanimalo.

Marko Brecelj, rock legenda iz Slovenije predstavlja se multimedijalnim memorijalnim nastupom "Samoupravni socijalizam" i projekcijom "Zaloigra na Triglavu", što je snimak performansa uriniranja vode Zala uz pratnju policijskog orkestra Republike Slovenije. Što ce tocno biti, još se ne zna, ali svašta se može ocekivati od ovog provokativnog slovenskog umjetnika, pjesnika i kantautora i bivšeg frontmena nekadašnje avangardne rock grupe Buldožeri, koji je i dugogodišnji voditelj Omladinskog kulturnog, socijalnog i multimedijskog centra (MKSMC) u Kopru.

Brecelj u intervju za subotnji prilog Zoom Glasa Istre kolegi Angeleskom, medu ostalim, kaže: "O Rojcu mislim da je zabavište, o Uljaniku da je gnijezdo ništavila s porijeklom, a o Puli da je (kao i Istra pod Hrvatima u cjelini) ugnjetavana, uništavana i iskorištavana". Od ponoci nadalje publiku ce zabavljati DJ Filjo. (M. RADIC)

OKVIR
Veceras spejšl emisija "Revije na ledu" uživo

Kako se veceras obilježava i rodendan Art & Musica koji je prije 18 godina zapoceo u Uljaniku, upravo na ovaj dan, na valovima Radija Pule bit ce emitirana "Revija na ledu", ali posebna "spejšl" emisija uživo iz Casoni vecchi koja ce se moci slušati do ponoci. Skupina entuzijasta s Radio Pule okupljena oko emisije "Mali mrak" 1993. pokrenula je festival nove glazbe i stripa s ciljem da mladim i neafirmiranim bendovima pruži priliku predstavljanja javnosti. Od tih prvih dana do danas nastupilo je gotovo 200 glazbenih sastava i mnogima od njih je nakon nastupanja na ovome festivalu pružena prilika da izdaju svoje prve albume. Nakon devetog izdanja uslijedila je trogodišnja stanka, jer je dio organizatorske ekipe odustao od daljnjeg angažmana oko projekta, a veliki povratak Festival je doživio 2006. kada je na Radio Puli, uživo u Studiju 3, ugostio Jona Spencera & Heavy Trash, koji su održali koncert, a dan kasnije i nastupili su i na pulskom Kaštelu.

 


Podijeli: Facebook Twiter