Art Garfunkel sprema se snimiti album sa sinom

Mikrotuneliranje se izvodi ispod stambenih građevina (N. LAZAREVIĆ)
Mikrotuneliranje se izvodi ispod stambenih građevina (N. LAZAREVIĆ)

Bivši član nekada popularnog glazbenog dua Simon & Garfunkel, Art Garfunkel kani snimiti album sa svojim dvadesetšestogodišnjim sinom Jamesom koji živi u Hamburgu, a snima vlastiti album u Stuttgartu.

"Napraviti cijeli album zajedno zvuči obećavajuće i realno. Čini se da je za to pravi trenutak", kazao je Garfunkel, kazavši kako mu je sin odličan pjevač i glazbenik. 

Novinarima je otkrio i da ga trenutačno popularna glazba ne uspijeva zainteresirati.

Za dpa je ispripovijedao da često sluša glazbu dok se vozi u automobilu, no da nakon mijenjanja više radio-postaja ne uspijeva pronaći ništa po svojem ukusu pa ga ugasi.

"Mislim da ovo nije dobro vrijeme za Ameriku, a ni za glazbu", kazao je pjevač.

Šezdesetih godina prošlog stoljeća Garfunkel je s kolegom Paulom Simonom bio član poznatog dua Simon & Garfunkel. Snimili su brojne poznate klasike poput "The Sound of Silence", "Bridge Over Troubled Water" i "Mrs. Robinson".

Njihov često buran odnos rezultirao je umjetničkim nesuglasicama zbog čega se duo raspao 1970. Nastavili su vlastitim umjetničkim putevima, no u više su navrata producirali nekoliko neovisnih albuma.

Garfunkel je u solo karijeri osvojio šest nagrada Grammy, a 1990. obojica su primljeni u Kuću slavnih rock glazbe. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter