Art Dance plesnim spektaklom oduševio publiku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Plesom na najjače, atraktivno, dojmljivo i emotivno protekao je gotovo dva i pol sata dug sinoćnji program kojim je plesni studio Art Dance proslavio svoj deseti rođendan u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula. Ujedno, bila je to prilika za obilježavanje 20 godina umjetničkog stvaralaštva Tatjane Samuele Ban, osnivačice i voditeljice Art Dancea. Spletom nastupa od kojih je svaki za sebe izazivao lavinu oduševljenja u publici koja je ispunila kazališnu dvoranu, još je jednom potvrđeno kako ples zaista može biti način života.

Slavlje plesne umjetnosti

Bila je to prava fešta kojom je u najljepšem sjaju proslavljena ova umjetnost. Čaroliju plesa svojim je umijećem predstavilo čak 90 plesača. Izvedbom najboljih koreografija vrijedni su plesači obilježili desetljeće postojanja ovog studija. Njegovo je djelovanje itekako zapaženo, a posebice zbog osvajanja brojnih nagrada, na domaćoj, europskoj, ali i svjetskoj razini. O originalnosti koreografija možda najviše govori čak više od stotinu osvojenih nagrada. Bilo da se radi o solistima, duetima ili grupama, članovi Art Dancea redovno su na postoljima s najvišim odličjima u rukama.

- Najvažnije nam je gledati kako svi ti mladi ljudi, naši članovi, stasaju u zadovoljne, sigurne i samouvjerene osobe, te kako upravo zahvaljujući plesu izgrađuju svoju osobnost, kaže koreografkinja i plesna pedagoginja, Tatjana Samuele Ban.

Snažne emocije i uspomene

A, vrhunac ionako emocijama nabijenog cjelovečernjeg spektakla dogodio se pred kraj preksinoćne proslave u INK-u, kada je doslovno Tatjani Samuele Ban trebala stolica. Donijeta joj je, i dobro da je na nju sjela, jer nakon riječi koje su joj uputile četiri članice, a koje se vezuju uz njene početke rada , nitko u kazalištu nije ostao ravnodušan. Bile su to riječi zahvale, prisjećanja, podrške i konačno ljubavi koje je kroz godine plesnog djelovanja svojim entuzijazmom usađivala kako njima, tako i za više od 1.500 polaznika. Prisjetile su se niza godina ispunjenih treninzima, trudom, uspjehom, suzama, druženjima, putovanjima i nagrađivanjem. Poetično, s puno senzibiliteta, pričale su o neraskidivom prijateljstvu, nastupima na terasama, pruženim prstima… Pridružile su se potom i simpatične voditeljice, također koreografkinje Kati Samuele Ban i Dunja Pekišić, a bilo je tu i cvijeća, fotografiranja, ali i suza. Zahvale su upućene i Robertu Banu koji je uz Tatjanu osnivač studija.

U sklopu programa prikazani su video isječci najupečatljivijih trenutaka s natjecanja, smotri i treninga iz desetogodišnjeg djelovanja Art Dancea. Na kraju je u galeriji kazališta predstavljena i izložba njihovih fotografija, a zasluge za video uratke, muziku i fotografije pripadaju plesaču Ediju Gojaku. Djelovanje studija potpomažu pulska Turistička zajednica i Grad Labin, a pokrovitelj ove manifestacije bio je Grad Pula. (S.ROJNIĆ SINKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter