Art Dance: Neopisiva lakoća plesanja


Dobro popunjeno Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula dočekalo je i ovacijama ispratilo plesače plesnog studija Art Dance koji su održali svoj tradicionalni program za kraj godine.

Predstavili su se svi članovi plesnog studija, od onih najmlađih od četiri godine, pa sve do starijih od četrdesetak godina. U atraktivnom programu, uz isto tako atraktivne kostime, svi su oni pokazali svoje umijeće predstavivši se raznolikim koreografijama od modernog baleta, suvremenog plesa sve do jazz dancea. Svaka je koreografija predstavljala zasebnu i posebnu priču, i bila je drukčije koncipirana s obzirom na vrstu plesa.

Najsimpatičnije su bile najmlađe plesačice, koje su tek krenule u plesne vode, ali koje su pokazale veliku volju i želju da napreduju, nauče i budu iz nastupa u nastup sve bolje i bolje.

Koreografije su nastale pod vodstvom Tatjane Samuele Ban, Kati Samuele Radolović, Dunje Pekišić i Nine Merklin, a pripremane su od rujna ove godine. Zainteresirana je publika tako mogla pogledati šarolik spektar plesnih motiva nastalih uz raznoliku glazbu, među kojima je bila i ona Dine Dvornika, Luke Nižetića te Gianfranca Biasiola, talijanskog skladatelja koji je surađivao s Tatjanom Samuele Ban. Jezik plesa predstavljen je s puno energije, snage, simpatično i na zabavan način, a roditelji su nestrpljivo i s puno entuzijazma gledali što su sve njihovi miljenici naučili i pripremili za ovu prigodu.

Ovaj studio vrijedno radi tijekom cijele godine, dobitnici su nagrada i priznanja na natjecanjima. Učestalo nastupaju na raznim manifestacijama. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter