Art Dance na Europskom prvenstvu osvojio 9 medalja


Ovjenčan medaljama vratio se pulski plesni studio Art Dance s ovogodišnjeg drugog po redu Europskog prvenstva u modernom plesu IDF koje je održano od 6. do 11. u Kanjiži u Srbiji.

Pulski su se plesači predstavili s 11 koreografija, a osvojili su čak devet nagrada - tri prva mjesta, tri druga i tri treća mjesta u Show danceu i Fantasyju, a natjecali su se u kategorijama, youth, junior i adults.

- Plesalo se u malim grupa, formacijama i duetima, a Lara Kapeloto je osvojila jedno o prvih mjesta u solo izvedbi, kaže ponosna voditeljica Tatjana Samuele Ban.

Ovaj plesni studio djeluje od 2005., a već iza sebe ima brojne uspjehe na međunarodnim, europskim i svjetskim natjecanjima. Kako ističe voditeljica, Art Dance mogu upisati djeca već od treće godine starosti, ali isto tako i odrasli koji se plesom žele baviti rekreativno. Među djecom izdvajaju napredne grupe koje zatim pripremaju za natjecanja.

A što su sve naučili od rujna naovamo članovi plesnog studija predstavit će na ovogodišnjoj završnoj produkciji u Istarskom narodnom kazalištu 18. prosinca. Sudjelovat će 180 izvođača u modernom plesu, jazz dancu, baletu, funky jazzu i suvremenom plesu. Pulska će publika imati prilike vidjeti i pobjedničke koreografije s Europskog prvenstva.

U Art Danceu najavljuju da će krajem svibnja sljedeće godine upravo Pula biti domaćin 12. po redu Svjetskog prvenstva u modernom i sportskom te u umjetničkom plesu IDF federacije. (M. J., fotografije Art Dancea)


Podijeli: Facebook Twiter