Arslani: Uvijek me vesele susreti s čitateljima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Gradskoj knjižnici Labin večeras od 18.30 sati gostuje spisateljica Merita Arslani, osvajačica nagrade Kiklop za debitantsku knjigu godine 2011. O prvijencu ove novinarke, romanu "Anđeli će samo zaspati" biranim je riječima pisao Miljenko Jergović, ističući da je ta knjiga o smrti jedna od emocionalno nevjerojatnijih koje je pročitao.

Ove je godine 39-godišnja Arslani, rođena Zadranka koja živi u Zagrebu, objavila drugi roman "Probudi me kad prođe", obiteljsku priču nabijenu dramatikom i lišenu sentimentalnosti.

- Dugo si radila i disala kao novinarka. Što te nagnalo da se baciš u nesigurne spisateljske vode?
- Novinarske vode nisu zapravo ništa više sigurne od spisateljskih, a pisanje romana mi je došlo nekako očekivano. Nakon 15 godina u tiskanim medijima došlo je vrijeme da napišem nešto što nije moj posao, već nešto što baš želim. Nisam se smirila dok to nisam napravila.

- "Anđeli će samo zaspati" tvoja je prva knjiga i odmah - Kiklop!? Jesi se nadala toj nagradi? Šuška se i da će po "Anđelima" biti snimljen film...
- Nisam se nadala nagradi, ali bih lagala kad bih rekla da mi nije drago zbog nje. Svi mi volimo nekakvo priznanje za naš rad i trud i tko tvrdi da mu je svejedno mislim da nije baš iskren. Film će sigurno biti snimljen, no još ne znam kad. Trenutno svu energiju usmjeravam na scenarij koji bi trebao uskoro biti gotov, a cijeli projekt radi produkcijska kuća Branka Ivande, što me izuzetno raduje.

- Što za tebe znače predstavljanja publici, poput ovog labinskog?
- Uvijek me vesele susreti s čitateljima, jer oni su ustvari ti zbog kojih će neka knjiga uspjeti ili neće. To je izvrsna prilika da čujem što ljudi misle o onome što radim, sviđa li im se ili ne, što zamjeraju, a što ne bi uopće mijenjali... Naročito volim druženja u manjim gradovima, nekako su intimnija i opuštenija. (I. RADIĆ)

CIJELI RAZGOVOR PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter