Arsenijevicu otkaz nakon gostovanja kod Stankovica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Beogradski pisac Vladimir Arsenijevic, koji je nedavno gostovao u emisiji Hrvatske televizije "Nedjeljom u 2", potvrdio je da mu je dnevni list "Press" nakon toga nastupa otkazao suradnju, premda nije siguran koliko je njegov nastup u emisiji utjecao na odluku beogradskog lista jer je i prije emisije bilo naznaka da bi se to moglo dogoditi.

Arsenijevic je izjavio za Hinu da je od ožujka ove godine u "Pressu" pisao subotnju kolumnu, te da je tijekom proteklih osam mjeseci nekoliko puta imao problema zbog nekih tekstova što ih je pisao, a koje "Press", po njegovim rijecima, nije bio spreman objaviti.

"Moram priznati da su vec postojale naznake da ce se to dogoditi i prije emisije 'Nedjeljom u 2', tako da bi bilo nepošteno reci da je upravo i samo ta emisija inicirala otkazivanje suradnje, ali pretpostavljam da je možda dodatno potvrdila uvjerenost ljudi koji su odlucili da to treba uciniti", kazao je Aresenijevic.

Arsenijevic je rekao da je o otkazu obaviješten tako što mu je objašnjeno da je financijska kriza i da nema sredstava te da se novina restrukturira. Dodaje da je imao korektan odnos s glavnim urednikom "Pressa" i da u tom smislu ondje nije imao vecih problema te da je otkaz za njega ipak predstavljao šok.

Vladimir Arsenijevic, poznat i kao gitarist, za svoj prvi roman "U potpalublju", napisan za vrijeme opsade Vukovara, dobio je nagradu casopisa NIN. U toj knjizi, prevedenoj na 20 jezika, Arsenijevic je medu prvima u Srbiji još 1994. kriticki progovorio o agresiji JNA na Vukovar i osudio zlocine u Hrvatskoj.

Arsenijevic je roden u Puli, gdje je neko vrijeme i živio. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter