Aromakozmeticki pripravci za njegu lica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ne možete pronaci odgovarajucu kremu za dnevnu ili nocnu njegu lica, niste zadovoljni onom koju imate, iako ste ju skupo platili, ili ste pak zabrinuti zbog sve glasnijih upozorenja o štetnosti konzervansa, naftnih derivata i slicnih sastojaka u komercijalnim kozmetickim proizvodima. Možda je rješenje krema koju ce vam na bazi biljnih i etericnih ulja napraviti aromaterapeut.

Puno se prica o slobodnim radikalima i koliko mogu štetiti vlaknima kolagena i elastina u koži. U aromakozmetici se upotrebljavaju nerafinirana, visoko kvalitetna i biološki uzgojena biljna ulja koja ne sadrže slobodne radikale. Velika prednost u odnosu na uobicajenu kozmetiku je i to što se u preparate ne dodaju konzervansi koji najcešce izazivaju alergijske reakcije. Buduci da se koriste etericna ulja preparati ne djeluju samo na površinu kože, vec djeluju puno dublje, i na tijelo i na duh.

Aromakozmetika se radi invidualno, za pojedinca i za njegov tip kože. Cijena pripravka je takoder velika prednost u odnosu na drugu kozmetiku, jer ne placate brand, vec kvalitetu kreme i sigurni ste da u njoj nema ništa što ce štetiti vašoj koži ili okolišu. Koriste se etericna ulja odgovarajuce kvalitete i kemotipa koja nisu termicki obradena, te hidrolati, to su nusprodukti destilacije biljnog materijala pri proizvodnji etericnih ulja.



Etericna ulja se biraju prema tipu kože, dobi, ali se vodi racuna i o tome da je miris etericnog ulja ugodan osobi za koju se pripravak radi.

Ovu vrstu kozmetike mogu koristiti svi, bez obzira na spol, dob ili tip kože, buduci da je rijec o individualnoj kozmetici. Naravno uvijek postoji mogucnost iritacije kože, no ona je u ovom slucaju vrlo malena, buduci da se radi o proizvodima s prirodnim sastojcima.


Podijeli: Facebook Twiter