Armstrong razmišlja o priznanju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Lance Armstrong, kojem je oduzeto sedam naslova pobjednika Tour de Francea u velikom dopinškom skandalu, razmatra mogućnost da sve prizna da bi mu bilo dopušteno da se opet bavi natjecateljskim sportom, piše New York Times.

Bivši sedmerostruki osvajača Tour de Francea, 41-godišnji Teksašanin, do sada je stalno negirao uzimanje dopinga, ali je nedavno povjerio svojim bliskim prijateljima i nekim aktivnim sudionicima borbe protiv dopinga da razmišlja o mogućnosti da javno iznese svoju prošlost da bi mogao pregovarati o ukidanju doživotne zabrane bavljenja natjecateljskim sportom koju mu je ovu jesen izrekla Američka antidopinška agencija (USADA).

Armstrong je aktivno sudjelovao u natjecateljskom triatlonu dvije godine i planirao je sudjelovanje u svom prvom Ironmanu prije nego ga je USADA službeno optužila za sustavno dopingiranje.

U rujnu je USADA objavila izvješće u kojem je detaljno i na temelju svjedočanstava Armstrongovih bivših momčadskih kolega iznijela tvrdnju da je Teksašanin uzimao doping većim dijelom svoje karijere te da je i druge nagovarao da to čine. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter