Arkanovom ubojici odbijen zahtjev za jamcevinom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Južnoafricki sud u petak je odbio zahtjev za jamcevinom Dobrosavu Gavricu, ubojici Željka Ražnatovica Arkana, mafijaškom šefu i paravojnom celniku, zbog mogucnosti bijega u pokušaju da izbjegne izrucenje Srbiji.

Gavric je u Srbiji osuden u odsutnosti 2008. na 35 godina zatvora zbog Arkanova ubojstva. Živio je u Južnoafrickoj Republici pod lažnim imenom sa suprugom i dvoje djece sve dok policija nije otkrila njegov pravi identitet prošle godine tijekom policijske istrage ubojstva jednog muškaraca u Cape Townu povezanog s organiziranim kriminalom.

Policija je, nakon pucnjave u kojoj je Gavric ozlijeden, zaustavila njegov automobil, a u njegovom džepu je pronaden kokain zbog cega je uhicen i optužen za posjedovanje droge.

Gavricevi otisci prstiju su poslani Interpolu na provjeru i tako je otkriven njegov pravi identitet. On je ostao u pritvoru na zahtjev srbijanskih vlasti koje su zatražile njegovo izrucenje.

Arkan, kojega je Haaški sud optužio za zlocine protiv covjecnosti pocinjene tijekom rata u BiH 1992.-95., ubijen je 15. sijecnja 2000. u predvorju beogradskog hotela Intercontinental. Nije poznato tko je bio narucitelj ubojstva.


Podijeli: Facebook Twiter