Arije i dueti Olge i Bojana Šobera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U nastavku Ljetnog festivala, prvi put u rovinjskome Multimedijalnom centru, priredena je Vecer opernih arija i dueta. Najpopularnijim arijama iz opera Mozarta, Rossinija i Puccinija u glasovirskoj pratnji Vladimira Banina predstavili su se sopranistica Olga Šober i bariton Bojan Šober.

Koncert su poceli skladbom "Notte e giorno faticar!", arijom Leporelle iz opere "Don Giovanni" W. A. Mozarta. Uslijedile su dvije arije iz Mozartove opere "Figarov pir" - "Giunse al' fin il momento" i duet Susane i Figara "Cingue, dieci". U nastavku su izveli tri arije iz opere G. Rossinija "Seviljski brijac" - "Un voce poco fa", "A un dottor" i "Dunque Io son".

U drugom dijelu koncerta Olga i Bojan izveli su ariju Figara "Non piu andrai" iz "Figarovog pira" W. A. Mozarta. Za kraj, poznati rijecki duo izabrao je duet Papagene i Papagena "Pa – pa – pa" iz opere "Dio Zauberflöte".

Probrana publika uživala je u nesvakidašnjem glazbenom ugodaju kojem je prisustvovala unatoc nevremenu koje je jucer zahvatilo Rovinj.

Izvanredno raspoloženi Bojan Šober izmedu pojedinih numera ubacivao je i šaljive komentare na hrvatskom, talijanskom i engleskom, cime je stvorio još prisniji odnos s publikom, a ona ga je nagradila gromkim pljeskom.


Podijeli: Facebook Twiter