Arijan Ademi pozitivan na dopinškoj kontroli

Arijan Ademi (D. ŠTIFANIĆ)
Arijan Ademi (D. ŠTIFANIĆ)

Vezni nogometaš hrvatskog prvaka Dinama iz Zagreba te reprezentacije Makedonije Arijan Ademi (24) bio je pozitivan na dopinškoj kontroli nakon utakmice 1. kola Lige prvaka u kojoj je Dinamo 16. rujna u Maksimiru svladao Arsenal s 2:1, objavio je Makedonski nogometni savez, a vijest je potvrdio i Dinamo.

"Dobili smo službeni dopis od UEFA-e kako je makedonski reprezentativac i igrač Dinama iz Zagreba Arijan Ademi bio pozitivan na dopinškoj kontroli nakon utakmice Lige prvaka protiv Arsenala", objavio je Makedonski nogometni savez.

Vezano za Ademijev pozitivan dopinški nalaz oglasio se i Dinamo.

"Upoznati smo s rezultatima doping-kontrole nakon utakmice 1. kola Lige prvaka protiv Arsenala i da je naš igrač Arijan Ademi bio pozitivan te je protiv njega UEFA otvorila postupak. Prema pravilima UEFA-e GNK Dinamo ne smije komentirati dok traje disciplinski postupak i dok ne bude gotov nalaz B kontrole.

Naši igrači su godinama nakon europskih i prvenstvenih utakmica redovito podvrgnuti doping kontrolama i nikada se ovako nešto nije dogodilo tako da moramo reći da smo iznenađeni ovakvim rezultatom. Arijan Ademi je šest puta testiran u zadnjih godinu dana i svaki puta je nalaz bio negativan. Isto tako igrači su od početka sezone više puta testirani od strane UEFA-e i Hrvatske antidopinške agencije te su svi nalazi uvijek bili negativni", stoji u Dinamovu priopćenju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter