Argentina: U eksploziji 12 mrtvih i 15 nestalih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zgrada u Rosariju, trećem po veličini gradu u Argentini, uništena je u eksploziji koja je u utorak ujutro izbila u kotlovnici zgrade, pri čemu je najmanje 12 osoba poginulo, petnaest se vode kao nestale a više desetaka je ozlijeđeno, izvijestile su mjesne vlasti.

Pročelje te deseterokatnice u središtu grada s 1,2 milijuna stanovnika potpuno je uništeno u eksploziji, izvijestio je France Presse.

Oko zgrade od koje je ostala samo konstrukcija ležale su hrpe krša.

Nakon što su izvukli stanare koji su ostali blokirani u zgradi, vatrogasci su provjeravali stanove u kojima su se srušili zidovi, pa i stropovi.

- Pretraživanje ruševina traje. Imamo popis s imenima 19 osoba za koje obitelji ne znaju, rekla je na konferenciji za novinare gradonačelnica Rosarija Monica Fein.

Po medicinskim izvorima, pronađene su četiri nestale osobe i sada je broj nestalih s 19 pao na 15.

Najmanje šezdesetak stanara je ozlijeđeno, među kojima tri teže, izvijestile su vlasti pokrajine Santa Fe, u kojoj je Rosario.

Od udarnog vala eksplozije popucali su prozori na okolnim zgradama. Panika je zahvatila tu inače mirnu stambenu četvrt.

Po prvim rezultatima istrage o kojima je izvijestila gradonačelnica, uzrok eksplozije je istjecanje plina na koje su se stanari već bili žalili.

Po riječima guvernera Santa Fea Antonija Bonfattija, ovo je najgora tragedija u povijesti Rosarija, grada na obali Parane koji je središte za uzgoj i preradu soje. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter