Argentina porazila Hrvatsku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska teniska reprezentacija izgubila je cetvrtfinalni susret Davis Cupa od Argentine na gostovanju u Buenos Airesu. Argentina je povela s nedostižnih 3:1 zahvaljujuci uvjerljivoj 6:1, 6:2, 6:1 pobjedi Juana Martina Del Potra protiv Marina Cilica u prvom nedjeljnom dvoboju, te tako izborila plasman u polufinale.

Hrvatska i Argentina tri su se puta dosada sastajale u Davis Cupu, sva tri puta je to bilo u cetvrtfinalu i svaki je put uspješnija bila Argentina, 2002., 2006. i 2012. godine.

Bio je ovo sedmi medusobni susret Cilica i Del Potra i peta pobjeda najboljeg argentinskog igraca. Ove godine igrali su dva puta i oba je puta uspješniji bio Del Potro.

Cilic je u petak i subotu proveo na terenu više od 10 sati i od samoga pocetka dvoboja protiv Del Potra bilo je jasno da nema snage nositi se s trenutacno desetim igracem svijeta koji je usto i u odlicnoj formi.

Argentina ce u polufinalu od 14. do 16. rujna ugostiti Cešku, dok ce u drugom polufinalu igrati prošlogodišnji pobjednik Španjolska i SAD.


Podijeli: Facebook Twiter