Argentina - Meksiko 3:1

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Argentina izbornika Diega Maradone ušla je u cetvrtfinale Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi nakon što je u susretu osmine finale, baš kao i prije cetiri godine u Njemackoj, izbacila Meksiko i u cetvrtfinalu ce opet igrati protiv Njemacke.

Nažalost ni drugi susret osmine finala nije protekao bez sudackog previda. Ovog je puta talijanska sudacka trojka na celu s Rosettijem priznala prvi gol "gaucosa" postignut iz cistog zaleda. Potom su šokirani Meksikanci pogreškom Osorija dodatno darivali Argentince i otišli u poraz.

Prvi su zaprijetili Meksikanci, u 8. minuti je Salcido potegnuo s 30-ak metara pogodivši gredu, a minutu kasnije Guardado s desne strane šalje dijagonalu pored gola. Prvi pokušaj Argentinaca bio je onaj Messija u 12. minuti, ali je Perez obranio udarac pod gredu. Nakon toga Argentinci su dominirali susretom i u 25. minuti okrunili to golom Teveza, koji je medutim postignut iz cistog zaleda.

Messi je gurnuo loptu iza meksicke obrane za Teveza pred kojim ju je pokupio golman Perez. Lopta se ponovno odbila do Messija i on je vraca za glavu Teveza, koji je u tom trenutku bio debelo iza meksicke obrane, a ovaj je šalje u praznu mrežu - 1:0. Suci su u prvom trenutku priznali gol, potom se pokazalo da je bilo zalede i izgledalo je da ce sudac Rosetti poništiti gol, ali ga je nakon konzultacije sa svojim pomocnikom ipak priznao

Šokirani Meksikanci uskoro su primili i drugi gol. Osorio je napravio klasicni "harakiri". Neobjašnjivo je na 20-ak metara od svog gola poklonio loptu Higuainu i napadacu "Reala" nije bilo teško zabiti svoj cetvrti gol na ovom prvenstvu za vodstvo od 2:0. U 37. minuti izbio je Di Maria pred Pereza, ali je ovom prilikom meksicki golman obranio. Pet minuta kasnije propustio je Higuain odlicnu priliku da poveca vodstvo promašivši glavom gol s pet metara.

Nade Meksikanaca da ce možda golom otvoriti utakmicu razbio je vec u 52. minuti Tevez sjajnim golom postignutim s 20 metara. Bacili su nakon toga Meksikanci sve karte u napad zaprijetivši preko Barrere i Hernandeza, ali su oba udarca bila zamalo neprecizna. Bolju igru u nastavku okrunili su ipak u 71. minuti sjajnim pogotkom Hernandeza, a samo minutu ranije Argentinci su se spašavali izbivši loptu s gol crte. Bilo je to sve što su Meksikanci napravili do kraja i Argentina je na ovom SP-u upisala i cetvrtu pobjedu(3:1) u isto toliko nastupa.

ARGENTINA:
Romero, Otamendi, Demichelis, Burdisso, Heinze, Maxi Rodriguez (od 87. Pastore), Mascherano, Di Maria (od 79. Gutierrez), Messi, Higuain, Tevez (od 69. Veron).

MEKSIKO
: Perez, Juarez, Osorio, F. Rodriguez, Salcido, Guardado (od 61. Franco), Marquez, Torrado, Dos Santos, Hernandez, Bautista (od 46. Barrera).


Podijeli: Facebook Twiter