Argentina maksimalna, Nigerija i s porazom dalje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometna reprezentacija Argentine osvojila je prvo mjesto u skupini F na Svjetskom prvenstvu u Brazilu s maksimalnih devet bodova nakon što je u susretu 3. kola u Porto Alegreu svladala Nigeriju sa 3-2 (2-1).

Nigerija je usprkos tom porazu prošla u osminu finala kao druga jer je u drugom susretu ove skupine Iran u Salvadoru izgubio od BiH sa 1-3 (0-1) i tako propustio priliku izbiti na drugo mjesto.

Odlična utakmica u Porto Alegreu, obje reprezentacije bile su raspoložene, a najbolji nogometaš svijeta Leo Messi pokazao se u pravom svjetlu, upisavši dva gola i asistenciju.

Gledatelji na stadionu su se tek smjestili, a već je počela golijada. U 3. minuti odlična akcija Argentine, Mascherano je dugom loptom kroz sredinu uposlio Di Mariju koji u punom trku pogađa vratnicu, a odbijenu loptu u mrežu je pospremio Messi.

Argentinci nisu ni stigli proslaviti vodstvo, jer je već u sljedećeoj minuti Nigerija izjednačila preko Ahmeda Muse.

Nakon toga, u 10. minuti Messi je asistirao Higuainu, koji puca pored gola, a u 30. minuti Di Maria je odlično opalio sa 30 metara, ali je Enyeama jedva spasio mrežu

Na kraju prvog poluvremena, u sudačkoj nadoknadi, još jedan "Messi šou". Najbolji nogometaš svijeta je iz slobodnjaka sa 25 metara pogodio za novo vodstvo "gauča", i svoj četvrti gol na SP-u.

Početak drugog poluvremena bio je jednako urnebesan. Već u 47. minuti Nigerijci su izigrali obranu "gauča", Emenike je poslužio Ahmeda Musu koji zabija svoj drugi gol na utakmici za poravanje 2-2.

No, veselje Nigerijaca nije trajalo dugo, u 50. minuti nakon Messijevog kornera Marcos Rojo pogađa za novo vodstvo Argentine.

U 63. minuti argentinski izbornik povukao je Messija iz igre kako bi ga sačuvao za osminu finala.

Do kraja susreta Argentina je imala još nekoliko prilika, u 78. minuti Lavezzi, tri minute kasnije Garay, te u 85. Di Maria, ali bez rezultata. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter