Argentina - Hrvatska 2:1

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska muška teniska reprezentacija gubi s 1:2 u cetvrfinalnom susretu Davis Cupa na gostovanju protiv Argentine u Buenos Airesu nakon što su Marin Cilic i Ivo Karlovic izgubili dvoboj parova od Davida Nalbandiana i Eduarda Schwanka sa 6:3, 6:7 (6), 3:6, 7:6 (6), 6:8 nakon pet sati igre.

Naši su tenisaci propustili veliku prigodu za vodstvo jer su nakon osvojenog prvog seta imali i prednost "breaka" u drugom, ali tu prednost nisu iskoristili. U cetvtrtom su setu dva puta propuštali servis za set, ali su ga ipak uspjeli dobiti u "tie-break", da bi u petom setu kod vodstva 4:3 imali priliku za oduzimanje servisa Nalbandianu koju nisu iskoristili.

Kod rezultata 6:6 u petom setu Karlovic je izgubio servis nakon nekoliko velikih pogrešaka, a zatim je Schwank suvereno odservirao za mec i vodstvo Argentine od 2:1.

Hrvatska sada za prolazak u polufinale mora dobiti oba pojedinacna susreta u nedjelju kada se od 15.30 sati sastaju Juan Martin Del Potro i Marin Cilic, a nakon njih bi trebali igrati David Nalbandian i Ivo Karlovic.Pobjednik susreta Argentina - Hrvatska ce u polufinalu igrati protiv pobjednika susreta Ceška - Srbija u kojem je trenutacni rezultat 2:1 za Cešku. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter