Argentina: Autobus u provaliju, 10 mrtvih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje je deset osoba poginulo, a pedesetak ih je ozlijedeno, medu kojima petero teže, kada se autobus koji je krenuo iz Bolivije survao u provaliju u sjevernoj argentinskoj pokrajini Jujuy, objavila je u subotu mjesna policija.

"Deset je osoba poginulo, medu kojima sedmorica muškaraca, jedna žena, jedna šestogodišnja i jedna šestomjesecna djevojcica", stoji u priopcenju policije te se dodaje da je 34 od 50 ozlijedenih putnika hospitalizirano.

Nesreca se dogodila kada se autobus koji povezuje bolivijski grad Villazon s Buenos Airesom survao u provaliju, 30-ak km sjeverno od glavnoga grada argentinske pokrajine Jujuy.

Vozac i kondukter, obojica Bolivijci preživjeli su nesrecu i privedeni su zbog istrage o nesreci, izvijestili su sudski izvori.

Predsjednik regionalnog tužiteljstva Rodolfo Fernandez novinarima je rekao kako su vozac i kondukter kazali da su kocnice zakazale. Prema policijskom izvješcu medu putnicima je bilo najviše Bolivijaca, petero Argentinaca, tri francuska državljana, troje peruanskih državljana, dvoje Nijemaca te po jedan engleski, kanadski i španjolski državljanin.


Podijeli: Facebook Twiter