Arenina zgrada ponovno na dražbi

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Dana 25. ožujka održat će se druga dražba na kojoj će se prodavati zgrada Arena Modne kuće u stečaju. No, pravo nadmetanja imat će samo oni koji najkasnije 23. ožujka uplate pet posto vrijednosti nekretnine koju ciljaju kupiti. Podsjećamo da je prva dražba, održana 17. veljače, kada se nije javio niti jedan zainteresirani kupac, ali je mnogo njih došlo pogledati nekretninu na pulsku rivi prije dražbe.

- Više je bilo domaćih nego stranih interesenata. Skladišta nikog nisu zanimala, a najveći su interes polučile nekretnine u prizemlju pored obale. Riječ je o poslovnim prostorima gdje je sada trgovina antikviteta i gdje je nekad bila poslovnica banke, iznijela nam je Marija Ružić, stečajna upraviteljica.

Inače, sada je ponovno omogućeno potencijalnim kupcima razgledavanje zgrade svaki radni dan od 8 do 14 sati uz prethodni dogovor na brojeve telefona 091-657-1111, 098-190-4884 i 099-321-9149.

Za mjesec dana zgrada na rivi će se prodavati po jednakom postupku i jednakim cijenama kao u veljači. Ponudit će se u deset dijelova, od kojih je najskuplja takozvana 12. etaža, veličine 893 četvorna metra, koja se nudi za oko 3,4 milijuna kuna. Riječ je o radionici, strojarnici i dva skladišta. Najjeftinija je pak takozvana 4. etaža, veličine 31,3 četvorna metra, koja se nudi za 177 tisuća kuna. Ukupno je ponuđeno 3.758 četvorna metra za 18,6 milijuna kuna, odnosno nešto manje od 5.000 kuna (644 eura) po četvornom metru. Ukoliko se zgrada proda, ili njezini dijelovi, dobiveni novac će se namijeniti razlučnim vjerovnicima te se očekuje da će biti novca i za radnike i ostale vjerovnike. Među ovim potonjima su radnice koje su svojevremeno odlučile uplaćivati internu štednju, a koja je nenamjenski potrošena. (P. GREGOROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter