Arenaturist želi voditi pomerski kamp

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Od veljace ove godine Arenaturist je u urednom posjedu nekretnina i 675 cetvornih metara zemljišta u autokampu Pomer. Ostatak od 35 tisuca kvadrata u vlasništvu je države. Te smo nekretnine vratili u svoj posjed nakon što su one bile dvadesetak godina u najmu tvrtke Pomerturist, koji je ove godine istekao. Arenaturist je u neometanom posjedu tih nekretnina, odnosno nitko nije vezano uz to podigao tužbu.

Uz to, iako se nismo upisali u zemljišne knjige, legalni smo vanknjižni vlasnici tih nekretnina i zemljišta koje nam je dodijeljeno rješenjem Hrvatskog fonda za privatizaciju u postupku pretvorbe 1997. godine. Zato me cude izjave nacelnika Medulina Gorana Buica da je Arenaturist u kampu bespravno. Ako je tako, zašto su nam poslali rješenja za komunalnu naknadu koju im uredno placamo", kazao je izvršni direktor Arenaturista Igor Štokovic.

Time je želio demantirati izjave medulinskog nacelnika da Arenaturist nema apsolutno nikakvih prava išta poduzimati vezano uz taj kamp i da je sve što tamo cine bespravno jer nisu vlasnici zemljišta, nego je to Republika Hrvatska s kojom nemaju sklopljen ugovor o najmu. A Buic je to izjavljivao u nekoliko navrata ove godine kada je eskalirao problem oko ovog trenutno zatvorenog kampa.

Naime, ove sezone nije otvorio svoja vrata jer mu je istekom najma prestala vrijediti stara kategorizacija. Za novu Arenaturist još nije dobio rješenje jer od HFP-a nije stigao odgovor na zahtjev za korištenje zemljišta.

Da bi stvar bila bolja ili gora, djelatnici prethodnog najmoprimca Mili Dragicevic pedesetak je kampista za ovu sezonu platilo paušal, iako nitko ne zna kamo je taj novac otišao, pa sada tamo prakticki bespravno borave jer smatraju da na temelju placenog paušala na to imaju pravo.

Citava ova situacija ocito je ogorcila Opcinu Medulin koja želi preuzeti upravljanje kampom da bi gostima, koji vec godinama tamo borave, omogucila daljnji smještaj. Medutim, i Arenaturist želi voditi kamp ciji su mu objekti i dio infrastrukture ušli u temeljni kapital. (Barbara BAN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE


Podijeli: Facebook Twiter