Arenaturist uložio 300.000 eura u obnovu terena

Nove su svlačionice i prostor za suce (D. MEMEDOVIĆ)
Nove su svlačionice i prostor za suce (D. MEMEDOVIĆ)

Rezanjem vrpce danas su svečano predstavljena obnovljena nogometna igrališta ispred kampa Kažela u Medulinu. Reuel Slonim, izvršni direktor Arenaturista rekao je da su nakon lanjskog renoviranja hotela Park Plaza Belvedere sada uložili 300 tisuća eura u obnovu šest nogometnih terena te pratećih sadržaja: parkinga, svlačionica, prostora za suce, rasvjetu i ugostiteljskog objekata.

Zaključio je kako je ova investicija važna za njih, jer očekuje da će im donijeti dodatni posao u zimskim mjesecima. Najavio je da će u drugoj fazi napraviti pomoćni teren s umjetnom travom, a sve s ciljem da postanu vodeći sportski centar, pogotovo za nogomet.

Damir Demarin, donačelnik Općine Medulin, iznio je kako se nada da je ovo novi početak jedne stare dobre priče Medulina kao nogometne destinacije.

- Nakon što je Arenaturist obnovio objekte, sada su krenula i ulaganja u dodatne sadržaje. To smatramo nužnim jer je nedostajalo u našoj destinaciji kako bi upotpunili pred i post sezonu, rekao je Demarin.

Ujedno je otkrio da je Općina Medulin dobila od Ministarstva turizma 600.000 kuna za izradu feasibility studije (studije isplativosti, izvedivosti) za područje Medulin-istok, na kojem se planira razvoj sportske infrastrukture u svrhu snadbjevanja turističkih kapaciteta, rekao je zamjenik načelnika te zaključio kako mu je drago da se Arenaturist uključio u razvoj Medulina kako bi destinaciju vratili na kartu sportskih priprema Hrvatske i Europe.

Inače, nakon svečanog otvorenja započeo je međunarodni nogometni turnir Arena Cup, koji će se održati do 25. siječnja na nogometnim terenima Arenaturistovog sportskog centra u Medulinu. (P. GREGOROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter